flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з присяжними

20 квітня 2017, 14:07

В рамках знайомства новообраних присяжних з професійними суддями у приміщенні Франківського районного суду м.Львова, головою суду Мартьяновою Світланою Мирославівною організовано круглий стіл з метою налагодження контактів.

На проведеному заході відбулось знайомство новообраних представників з громадськості із їхнім новим статусом-присяжних.

Конституція України гарантує, що народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних а Законом України «Про судоустрій і статус суддів», а саме ст.36 визначено статус присяжного: «Присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.»

Так, новообрані присяжні, котрі ще не мали у минулому досвіду роботи в суді мали можливість напряму поспілкуватись із суддями суду, з котрими в подальшому співпрацюватимуть.

Старшим секретарем суду, роз’яснено порядок обрання присяжних за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

А запрошений  представник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області, роз’яснив порядок нарахування та здійснення виплат присяжним за здійснення ними роботи та за участь у процесі судочинства.

 

Також, колеги котрі здійснюють судочинство професійно, а саме судді Франківського районного суду м.Львова, поділились досвідом та дали декілька порад, щодо належного здійснення обов’язків присяжних під час судових засідань.

Кожному з гостей була надана можливість виступити поспілкуватись як із новообраними колегами-присяжними так і з суддями та задати ті питання, котрі турбують кожного на початку нового напрямку діяльності.