flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ КОНСУЛЬТАНТА ІЗ КАДРОВОЇ РОБОТИ ТА СУДОВОЇ СТАТИСТИКИ ФРАНКІВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ М. ЛЬВОВА

20 вересня 2016, 10:16

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ керівника апарату Франківського районного суду м. Львова 28.12.2011 року № 5 – ос

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

       КОНСУЛЬТАНТА ІЗ КАДРОВОЇ РОБОТИ ТА СУДОВОЇ  СТАТИСТИКИ  

ФРАНКІВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ м. ЛЬВОВА

1. Загальні положення

1.1.                         Посадова    інструкція    консультанта    з   кадрової роботи та  судової    статистики Франківського районного суду м. Львова    встановлює   єдині   засади   діяльності,   обсяг   посадових обов'язків та основні вимоги щодо їх виконання, права та відповідальність особи, яка займає посаду консультанта із кадрової роботи та  судової    статистики Франківського районного суду м. Львова    (далі - консультант з кадрової роботи та  судової статистики).

1.2.                         Консультант з кадрової роботи та  судової статистики є посадовою особою апарату Франківського районного суду м. Львова    (далі - суд), правовий статус якої визначається Законом України "Про державну службу".

1.3.                         Консультант з кадрової роботи та  судової статистики призначається на посаду та звільняється з посади наказом керівника апарату Франківського районного суду м. Львова    з дотриманням вимог трудового законодавства та законодавства про державну службу України.

1.4.                         На посаду  консультанта з кадрової роботи та  судової статистики призначається особа, яка має повну вищу освіту за спеціальністю "Правознавство" або "Правоохоронна діяльність" з освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, стаж роботи за фахом на державній службі в судових органах України не менше 2 років або загальний стаж роботи за фахом не менше З років.

1.5.                         Консультант з кадрової роботи та  судової статистики підпорядковується безпосередньо керівникові апарату суду.

1.6.    Консультант з кадрової роботи та  судової статистики безпосередньо підпорядкованих працівників апарату суду не має, координує роботу старшого секретаря суду щодо ведення судової статистики.

1.7.       У   своїй   роботі   керується   Конституцією   України,   Кодексом
законів   про   працю   України,   Цивільним   процесуальним,   Кримінально-
процесуальним  та  іншими  кодексами  України,   Законами  України  "Про
судоустрій і статус суддів", "Про державну службу", "Про
засади запобігання та протидії корупції" та іншими законами України, актами Президента
України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, актами законодавства та нормативними документами, що регламентують діяльність судових органів та державної служби, Положенням про Державну судову адміністрацію України, Положенням про територіальні управління державної судової адміністрації, постановами колегії, наказами, інструкціями тарекомендаціями Державної судової адміністрації України та відповідного територіального управління державної судової адміністрації, іншими нормативно-правовими актами та цією посадовою інструкцією.

2. Завдання та обов'язки

2.1.                    Забезпечує       достовірність,       об'єктивність,       оперативності, стабільності та цілісності статистичної інформації про роботу суду.

2.2.                    Заповнює статистичні картки на підсудного (обвинуваченого) за
допомогою техніко-технологічних засобів.

2.3.        Організовує складання та обробку статистичних звітів про роботу
суду за допомогою техніко-технологічних засобів.

2.4.                    Кожен звітний період проводить аналіз даних судової статистики
з визначенням тенденцій динаміки основних показників судочинства.

2.5.                    Організовує   та   здійснює    підготовку    статистичних    таблиць,
довідок, інформацій   для   використання в діяльності суду, на оперативних нарадах, при проведенні перевірок канцелярій суду, на звернення інших відомств.

2.6.        Вживає   заходів   щодо   забезпечення   гласності    даних судової статистики, з цією метою готує відповідні довідки, інформацію та здійснює постійний   зв'язок   із   засобами   масової   інформації   з    питань   судової статистики.

2.7.    Проводить аналіз   стану діловодства та   судової   статистики в
суді за підсумками кожного звітного періоду, здійснює розробку пропозицій з підвищення рівня цієї роботи.

2.8            Бере   участь   у   здійсненні    заходів з підвищення кваліфікації працівників суду, які займаються первинним обліком.

2.9   Координує       роботу      з      питань     ведення      статистики    з відповідними апеляційним судом, територіальним управлінням державної судової       адміністрації,       територіальним       управлінням       статистики Держкомстату, підрозділами органів внутрішніх справ, прокуратури, інших правоохоронних органів.

2.10                         Бере   участь   у   здійсненні   заходів   щодо   реалізації  державної політики з кадрових питань в апараті суду.

2.11 Аналізує практику застосування законодавчих і нормативних актів з питань проведення державної кадрової політики в апараті суду, готує пропозиції щодо її поліпшення.

2.12 Готує  та  контролює  документацію  для   продовження  терміну перебування на державній службі працівникам апарату суду в установленому
законодавством порядку.

2.13 Готує проекти наказів про призначення на посади в апарат суду, переведення на інші посади, звільнення з посад, з інших кадрових питань та здійснює їх реєстрацію.

2.14  Здійснює реєстрацію наказів голови суду  та керівника апарату суду з кадрових питань.

2.15 Виконує доручення керівника апарату суду  щодо організації роботи суду з кадровим резервом, формування кадрового резерву на посади в апараті суду та контролю за виконанням річних планів підготовки кадрового резерву,узагальнює практику роботи з кадрами, вносить керівникові апарату пропозиції щодо її вдосконалення.

2.16    Готує матеріали для проведення конкурсного відбору на посади державних службовців апарату суду, атестації та проведення щорічної оцінки виконання   державними   службовцями   апарату   суду   покладених   на  них обов'язків і завдань.

2.17  Здійснює вивчення та оформлення матеріалів осіб, які претендують на   зайняття   посад   в   апараті   суду,   попереджує  їх   про   встановлені законодавством обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу та проходженням державної служби,  ознайомлює  із  Загальними правилами поведінки державного службовця, контролює добір і розстановку кадрівпрацівників апарату суду.

         2.18 Забезпечує збір інформації та складає графік відпусток суддів та працівників апарату суду, контролює його виконання.

2.19    Проводить роботу з обліку, зберігання та оформлення особових справ та трудових книжок суддів і працівників апарату суду.

2.20      Уживає   заходів   щодо   забезпечення   своєчасного   щорічного подання  суддями  і  працівниками  апарату  суду декларацій  про  доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державних службовців щодо себе та членів своєї сім'ї, при потребі  узагальнює інформацію та надсилає її у відповідні органи.

2.21.   Здійснює контроль за     дотриманням державними службовцями апарату суду Законів України "Про державнуслужбу", "Про засади запобігання та протидії корупції ", відповідних актів Президента України та Кабінету Міністрів України, спрямованих на боротьбу з корупцією.

2.22.         Оформлює   матеріали   про   прийняття   присяги   державними службовцями   апарату   суду,   присвоєння  рангів  державним   службовцям, вносить відповідні записи до трудових книжок.

2.23 Обліковує стаж роботи суддям та працівникам апарату суду, що
дає право на надбавку за вислугу років, здійснює контроль за встановленням надбавок  та  наданням   відпусток  відповідної тривалості,   готує  проекти наказів щодо встановлення цих надбавок.

2.24        Готує матеріали на заохочення працівників суду, веде відповідний облік.

2.25           Здійснює  оформлення  документів  за  підсумками  проведення службового розслідування та застосування заходів дисциплінарного впливу щодо працівників суду.

    2.26   Оформлює та видає довідки з місця роботи.

2.27  Виконує інші доручення голови суду та керівника апарату, що належать до питань роботи з кадрами.

 

3. Права

3.1.                           Користуватися       правами       і       свободами,       передбаченими Конституцією України, Законами України "Про державну службу", "Про судоустрій і статус суддів " та іншими актами законодавства.

3.2.            На соціальний та правовий захист відповідно до свого статусу.

3.3.                           Вимагати від працівників суду подання необхідних документів для  виконання  обов'язків  і  завдань,  що стосуються  роботи  з  кадрами місцевого суду та компетенції консультанта суду з кадрових питань.

3.4.                           Витребовувати за погодженням з головою суду або керівником апарату суду та отримувати інформацію і матеріали, необхідні для виконання службових обов'язків.

3.5.            Вносити пропозиції голові суду та керівникові апарату з питань
удосконалення роботи з кадрами.

 

3.6.                   Перевіряти та контролювати дотримання правил внутрішнього
трудового розпорядку в місцевому суді, вимог законодавства про працю та державну службу.

3.7.        Брати участь у нарадах та інших заходах з питань роботи з
кадрами, що проводяться у місцевому суді та відповідному територіальному управлінні державної судової адміністрації.

4. Відповідальність

4.1. Консультант з кадрової роботи та  судової статистики відповідно до Кодексу законів про працю України, Законів України "Про державну службу" та "Про засади запобігання та протидії корупції" несе відповідальність за порушення трудовоїдисципліни, неякісне або несвоєчасне виконання посадових обов'язків і завдань, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки державного службовця та обмежень, пов'язаних із прийняттям на державну службу та її проходженням.