flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців у Франківському районному суді м.Львова.

11 червня 2013, 14:44

  

ПОГОДЖЕНО 
Голова Франківського районного
суду м.Львова
______________ Мартьянова С.М.
28.12.2011р.
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
Керівник апарату Франківського районного суду м.Львова
______________ Кавчак Г.М.
Наказ № 195-К від 28.12.2011р.

 
Порядок проведення іспиту кандидатів
на заміщення вакантних посад державних службовців
у Франківському районному суді м.Львова.
 
Цей Порядок визначає правові та організаційні засади проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців як одного з етапів конкурсу, що проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року N 169 (із змінами)(далі - Порядок проведення конкурсу).
 
1. Загальні положення
1.1. Мета проведення іспиту - об'єктивна оцінка знань та здібностей кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців у Франківському районному суді м.Львова (далі - суд).
1.2. Іспит проводиться конкурсною комісією суду.
1.3. Іспит проходять кандидати на заміщення вакантних посад, документи яких відповідають установленим вимогам законодавства щодо прийняття на державну службу, передбаченим для кандидатів на посади державних службовців.
Особи, документи яких не відповідають установленим вимогам, за рішенням голови конкурсної комісії до іспиту не допускаються, про що їм повідомляється усно або письмово відповідальною особою за ведення кадрового діловодства в суді з відповідним обґрунтуванням.
У разі коли кандидат наполягає на участі в іспиті, за даних обставин він допускається до іспиту, а остаточне рішення приймає конкурсна комісія.
1.4. Об'єктивність проведення іспиту забезпечується рівними умовами (тривалість іспиту, зміст та кількість питань, підрахунок результатів тощо) та відкритістю інформації про них, єдиними критеріями оцінки.
1.5. Проведення іспиту для кандидатів на заміщення вакантних посад передбачає перевірку та оцінку їх знань Конституції України, Законів України “Про державну службу”, "Про засади запобігання і протидії корупції" та “Про судоустрій та статус суддів”, а також нормативно-правових актів з урахуванням специфіки функціональних повноважень суду.
1.6. Порядок проведення іспиту в суді та перелік питань для перевірки знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень суду затверджуються керівником апарату суду. Питання мають бути актуальними, ґрунтуватися на нормах законодавства України. Питання, що ґрунтуються на правових нормах, які втратили чинність, замінюються на підставі службової записки відповідальної за ведення кадрового діловодства в суді. Затверджені переліки питань передаються конкурсній комісії.
Перелік питань на перевірку знання Конституції України, Законів України “Про державну службу”, "Про засади запобігання і протидії корупції" та “Про судоустрій та статус суддів”, а також нормативно-правових актів з урахуванням специфіки функціональних повноважень суду та апарату суду (далі - Перелік) наведений у додатку 1 до цього Порядку.
1.7. Переліки питань можуть публікуватися у відповідних друкованих засобах масової інформації, розміщуватися на сайті суду, та надаватися для ознайомлення всім учасникам конкурсу при поданні документів для участі в конкурсі.
1.8. Екзаменаційні білети формуються за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку та затверджуються головою конкурсної комісії. До кожного білета включається по одному питанню знання Конституції України, Закону України "Про державну службу", Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" та два питання на перевірку знань нормативно-правових актів з урахуванням специфіки повноважень суду та посадових обов'язків - всього 5 питань.
1.9. Кількість білетів має бути не менше 15.
1.10. З урахуванням специфіки функціональних повноважень Франківського районного суду м.Львова можливе розроблення і затвердження кількох варіантів комплектів екзаменаційних білетів у залежності від кваліфікаційних вимог до відповідних посад.
1.11. Процедура іспиту складається з трьох етапів:
1) організаційна підготовка до іспиту;
2) складання іспиту;
3) оцінювання та підбиття підсумків іспиту.
1.12Секретар конкурсної комісії - за погодженням з головою конкурсної комісії (у разі відсутності із заступником голови) визначає дату проведення іспиту та повідомляє кандидатів про місце і час його проведення.
 
2. Організаційна підготовка до іспиту
2.1. Організаційна підготовка до іспиту проводиться в день проведення іспиту з усіма кандидатами на заміщення вакантних посад.
2.2. Секретар конкурсної комісії інформує про тривалість та процедуру складання іспиту.
2.3. До початку іспиту секретар конкурсної комісії відповідає на запитання кандидатів щодо процедури іспиту. Інформація секретаря про умови складання іспиту має бути достатньою для кандидатів. Секретар повинен упевнитися, що всі кандидати зрозуміли умови іспиту, в іншому випадку надати додаткові пояснення. У разі виникнення спірних питань вони мають бути вирішені головою конкурсної комісії.
 
3. Складання іспиту
3.1. Під час підготовки відповідей на запитання екзаменаційного білета мають бути присутніми не менше трьох членів конкурсної комісії.
3.2. Іспит складається одночасно для кандидатів на заміщення однієї вакантної посади. У разі невеликої кількості кандидатів та за наявності відповідних умов, передбачених пунктом 3.3 цього Порядку, іспит може проводитися одночасно на заміщення декількох вакантних посад.
3.3. Приміщення для складання іспиту має відповідати умовам зручного розміщення, що унеможливлює спілкування кандидатів та забезпечує індивідуальну підготовку відповідей на питання білета. Кандидати не можуть самостійно залишати приміщення, в якому складається іспит, до його закінчення.
3.4. Іспит складається письмово за екзаменаційними білетами, які пропонуються кандидату на його вибір і відкриваються у присутності кандидатів на заміщення вакантних посад під час складання іспиту.
3.5. Іспит складається державною мовою.
3.6. При підготовці відповідей на питання білета кандидат здійснює записи на аркуші із штампом Франківського районного суду м.Львова. Перед відповіддю обов'язково вказуються прізвище, ім'я та по батькові кандидата, номер білета та питання, зазначені в білеті.
Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата складання іспиту.
3.7. Загальний час для підготовки відповіді на екзаменаційний білет має становити не більше 60 хвилин.
 
4. Оцінювання та підбиття підсумків іспиту
4.1. Для оцінки знань кандидатів використовується п'ятибальна система.
П'ять балів виставляються кандидатам, які виявили глибокі знання Конституції України, Законів України "Про державну службу""Про засади запобігання і протидії корупції" та успішно справилися із запитаннями на перевірку знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень суду.
Чотири бали виставляються кандидатам, які виявили повні знання Конституції України, Законів України "Про державну службу""Про засади запобігання і протидії корупції" і достатньо володіють знаннями законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень суду.
Три бали виставляються кандидатам, які виявили розуміння поставлених питань в обсязі, достатньому для подальшої роботи.
Два бали виставляються кандидатам, які розуміють основні поняття нормативно-правових актів, але в процесі відповіді допустили значну кількість помилок.
Один бал виставляється кандидатам, які не відповіли на питання у встановлений строк.
4.2. Після закінчення часу, відведеного на складання іспиту, проводиться перевірка відповідей та їх оцінювання. Оцінювання здійснюється всіма членами конкурсної комісії.
Члени конкурсної комісії приймають спільне рішення щодо оцінки відповіді на кожне питання екзаменаційного білета. Такі оцінки виставляються на аркуші з відповідями кандидата.
4.3. Підбиття підсумків здійснюється шляхом додавання балів за кожне питання і занесення загальної суми балів до екзаменаційної відомості, форма якої наведена в додатку 3. Кандидат ознайомлюється з результатами іспиту.
4.4. Аркуші з відповідями кандидатів зберігаються разом з іншими матеріалами та документами конкурсної комісії у консультанта суду з кадрової роботи та судової статистики.
4.5. Кандидати, які набрали загальну суму балів, що не є нижчою 50 відсотків максимальної суми балів, яка може бути виставлена при наданні відповідей, вважаються такими, що успішно склали іспит.
4.6. Кандидати, які набрали менше 50 відсотків максимальної суми балів, вважаються такими, що не склали іспит.
4.7. Кандидати, які не склали іспиту, не можуть бути рекомендовані конкурсною комісією для призначення на посаду.
4.8. Результати іспиту можуть бути оскаржені в порядку, передбаченому для оскарження рішень конкурсної комісії.
 
Консультант суду з кадрової роботи
та судової статистики                                                                      Лаба С.В.
 
Додаток 1
до порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців у Франківському районному суді м.Львова.
 
Перелік питань на перевірку знання Конституції України
 
1. Основні розділи Конституції.
2. Основні риси Української держави за Конституцією України (статті 1, 2)
3. Форма правління в Україні (стаття 5)
4. Визнання найвищої соціальної цінності України (стаття 3)
5. Конституційний статус державної мови та мов національних меншин України (стаття 10)
6. Об’єкти права власності українського народу (статті 13, 14)
7. Найважливіші функції держави (стаття 17)
8. Державні символи України (стаття 20)
9. Конституційне право на працю (стаття 43)
10.Конституційне право на освіту (стаття 53)
11.Конституційне право на соціальний захист (стаття 46)
12.Конституційне право на охорону здоров’я (стаття 49)
13.Конституційні обов’язки громадянина України (статті 65 -68)
14.Право громадянина України на вибори (стаття 70)
15.Повноваження Верховної Ради України (стаття 85)
16.Питання, правове регулювання яких визначається та встановлюється виключно законами України (стаття 92)
17.Державний бюджет України (стаття 96)
18.Порядок обрання Президента України (стаття 103)
19.Повноваження Президента України (стаття 106)
20.Призначення, склад та введення в дію рішень Ради національної безпеки і оборони України (стаття 107)
21.Склад Кабінету Міністрів України (стаття 114)
22.Повноваження Кабінету Міністрів України (статті 116, 117)
23.Повноваження місцевих державних адміністрацій (стаття 119)
24.Статус прокуратури України за Конституцією України (стаття 121)
25.Система судів в Україні (стаття 125)
26.Основні засади судочинства в Україні (стаття 129)
27.Система адміністративно-територіального устрою України (стаття 133)
28.Питання нормативного регулювання Автономної Республіки Крим (стаття 137)
29.Повноваження Автономної Республіки Крим (стаття 138)
30.Органи місцевого самоврядування в Україні (стаття 140)
31.Повноваження територіальних громад за Конституцією України (стаття 143)
32.Статус та повноваження Конституційного Суду України (статті 147, 150)
33.Порядок подання законопроекту про внесення змін до Конституції України (стаття 154)
 
Перелік питань на перевірку знання
Закону України «Про державну службу»
 
1. Поняття державної служби, державного службовця і посади за Законом України «Про державну службу» (статті 1, 2)
2. Право на державну службу (стаття 4)
3. Основні принципи державної служби (стаття 3)
4. Основні напрями державної політики у сфері державної служби (стаття 6)
5. Основні обов’язки державних службовців (стаття 10)
6. Основні права державних службовців (стаття 11)
7. Обмеження, пов’язані з прийняттям на державну службу та її проходження (статті 12, 16)
8. Особливості дисциплінарної відповідальності державних службовців (стаття 14)
9. Присяга державних службовців (стаття 17)
10.Відсторонення державного службовця від виконання повноважень за посадою (стаття 22)
11.Класифікація посад та ранги державних службовців (статті 25, 26)
12.Прийняття на посаду державного службовця; випробування при прийнятті на державну службу; стажування державних службовців (статті 15, 18, 19)
13.Просування по службі державного службовця (стаття 27)
14.Кадровий резерв державної служби (стаття 28)
15.Підстави припинення державної служби (стаття 30)
16.Підстави для відставки державного службовця (стаття 31)
17.Оплата праці державного службовця (стаття 33)
18.Щорічні та додаткові відпустки державних службовців; соціально-побутове забезпечення державних службовців (статті 35, 36)
19.Пенсійне забезпечення державних службовців (стаття 37)
20.Відповідальність за порушення законодавства про державну службу (стаття 38)
21.Етика поведінки державного службовця (стаття 5)
Перелік питань на перевірку знання
Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції»
 
1. Визначення термінів: корупція, близькі особи, конфлікт інтересів, корупційне правопорушення, неправомірна вигода(стаття 1).
3. Суб'єкти відповідальності за корупційні правопорушення (стаття 4).
4. Суб'єкти, які здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції (стаття 5).
5. Обмеження щодо використання службового становища (стаття 6).
6. Обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності  (стаття 7).
7. Обмеження щодо одержання подарунків та роботи близьких осіб (статті 8, 9).
8. Обмеження щодо осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави, органів місцевого самоврядування (стаття 10).
9. Спеціальна перевірка щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування (стаття 11).
10. Фінансовий контроль (стаття 12).
11. Кодекси поведінки та врегулювання конфлікту інтересів (статті 13, 14).
12. Антикорупційна експертиза проектів нормативно-правових актів (стаття 15).
13. Вимоги щодо прозорості інформації (стаття 16).
14. Участь громадськості в заходах щодо запобігання та протидії корупції (стаття 18).
15. Інформування громадськості про заходи запобігання і протидії корупції (стаття 19).
16. Державний захист осіб, які надають допомогу в запобіганні та протидії корупції (стаття 20).
17. Види відповідальності за корупційні правопорушення (стаття 21).
18. Особливості звільнення з роботи осіб, які вчинили корупційні правопорушення (стаття 22).
19. Усунення наслідків корупційних правопорушень (розділ V).
20. Контроль і нагляд за виконанням законів у сфері запобігання і протидії корупції (розділ VІ)
21. Міжнародне співробітництво (розділ VІI)
 
Перелік питань для перевірки знання
Закону України «Про судоустрій та статус суддів »
 
1. Судова влада. Судова система України.
 2. Завдання суду.
 3. Здійснення правосуддя.
 4. Самостійність судів.
 5. Право на судовий захист.
 6. Право на повноважний суд.
 7. Рівність перед законом і судом.
 8. Правова допомога при реалізації права на справедливий суд.
 9. Гласність і відкритість судового процесу.
 10. Мова судочинства і діловодства в судах.
 11. Обов’язковість судових рішень.
 12. Право на оскарження судового рішення.
 13. Одноособовий та колегіальний розгляду справ.
 14. Символи судової влади.
 15. Система судів загальної юрисдикції.
 16. Спеціалізація судів загальної юрисдикції.
 17. Порядок утворення і ліквідації судів загальної юрисдикції.
 18. Місцеві суди. Види і склад місцевих судів. Повноваження місцевого суду.
 19. Апеляційні суди. Види і склад апеляційних судів. Повноваження апеляційного суду.
 20. Голова апеляційного суду.
 21. Вища спеціалізовані суди. Види і склад вищих спеціалізованих судів.
 22. Повноваження вищого спеціалізованого суду. Пленум вищого спеціалізованого суду.
 23. Верховний Суд України.
 24. Склад Верховного Суду України. Обрання і звільнення Голови Верховного Суду України.
 25. Пленум Верховного Суду України.
 26. Загальні положення статусу судді. Незалежність судді. Недоторканість судді.
 27. Статус судді. Права та обов’язки судді.
 28. Вимоги до кандидатів на посаду судді.
 29. Спеціальна підготовка кандидата на посаду судді.
 30. Національна школа суддів України.
 31. Народні засідателі. Вимоги до народних засідателів.
 32. Вища кваліфікаційна комісія суддів України.
 33. Збори суддів.
 34. Конференції суддів.
 35. Ради суддів.
 36. З’їзд суддів України.
 37. Рада суддів України.
 38. Державна судова адміністрація України.
 39. Апарат суду.
 40. Помічники суддів судів загальної юрисдикції.
 41. Служба судових розпорядників.
 42. Забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.
 43. Автоматизована система документообігу суду.
 
Перелік питань для перевірки знання
Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
 
1. Яким документом встановлюється правила ведення діловодства та регламентується порядок роботи з документами з моменту їх надходження
2. Ким здійснюється організаційне керівництво у суді
3. Хто є відповідальним за збереження процесуальних та інших документів у суді. Дії особи при втраті документа.
4. Яким документом визначаються обов’язки, права і відповідальність працівників апарату суду
5. Якою мовою ведеться діловодство у суді та складаються судові документи.
6. Яким документом регламентується оформлення організаційно-розпорядчих    документів, створюваних у результаті діяльності суду
7. Порядок оформлення журналів відповідно до вимог Інструкції
8. Якими документами регламентується заповнення форм звітності, статистичних карток на осіб, стосовно  яких  судом  розглянуто кримінальні справи, та карток обліку сум шкоди.
9. Порядок приймання судових справ і кореспонденції. Основні вимоги до опрацювання (розгляду) документів, які не стосуються розгляду судових справ
10. Дії працівника апарату суду при отриманні помилково отриманої кореспонденції
11. Дії працівника апарату суду після вирішення порушених у документі  питань 
12. Реєстрація та облік судових справ і матеріалів
13. Реєстрація у разі надходження кримінальної справи, у якій щодо однієї особи складено обвинувальний висновок, а стосовно інших - постанову про закриття або інше.
14. Реєстрація цивільних справ та адміністративних справ
15. Реєстрація подань  державних  виконавців,  заяви  та  клопотання
16. Реєстрація матеріалів про адміністративні правопорушення
17. Який номер використовується для реєстрація в разі відсутності відповідного індексу
18. З чого складається номер судової справи та інших матеріалів, розгляд яких передбачається процесуальним законодавством
19. За яким номером ведеться листування, що стосується окремих судових справ і матеріалів
20. Заповнення обліково-статистичних карток і реєстраційних журналів
21. Вимоги до зберігання обіково-статистичних карток
22. Дії секретаря суду при закінченні календарного року відносно нерозглянутих судових справ і матеріалів.
23. Порядок реєстрації судових справ (матеріалів), що надійшли з апеляційної чи касаційної інстанцій на повторний судовий розгляд після скасування судового рішення
24. Порядок реєстрації  при виділенні справи в окреме провадження, роз’єднання позовів, об’єднанні судових справ в одну
25. Дії секретаря судового засідання при виділенні справи в окреме провадження, роз’єднання позовів
26. Порядок реєстрації кримінальної справи в разі розгляду справи щодо кількох обвинувачених, а щодо інших зупинено
27. Порядок передавання справ і матеріалів судді
28. Дії працівника апарату суду після закінчення календарного року відносно нерозглянутих судових справ і матеріалів
29. Реєстрація та облік звернень громадян
30. Порядок формування судових справ
31. Порядок нумерування аркушів у справі
32. Ведення довідкового листа у справах
33. Зберігання судових справ
34. Оформлення кримінальних справ у стадії  попереднього розгляду справи суддею
35. Строки надіслання повідомлень, повісток та інших викликів по справі
36. Дії секретаря судового засідання (секретаря суду) про зупинення провадження в справі до розшуку обвинуваченого чи до видужання обвинуваченого
37. Дії секретаря судового засідання (секретаря суду) направлення справи за підсудністю надсилається до відповідного суду
38. Дії секретаря судового засідання (секретаря суду) направлення справи повернення справи на додаткове розслідування
39.Робота з позовними заявами, заявами наказного та окремого провадження у цивільних справах, залишеними без руху
40. Робота з адміністративними позовами, залишеними без руху
41. Робота з позовними заявами, заявами наказного та окремого провадження, у прийнятті яких позивачеві (заявникові) відмовлено
42.Робота з адміністративними позовами, у прийнятті яких позивачеві відмовлено
43.Оформлення цивільних справ після закінчення підготовки справи до судового розгляду
44. Оформлення адміністративних справ після закінчення підготовки справи до судового розгляду
45.Фіксування судового процесу технічними засобами
46.Приймання й облік апеляцій, апеляційних скарг, касаційних скарг та касаційних подань на судові рішення
47.Приймання та облік касаційних скарг
48.Звернення до виконання судових рішень
49.Порядок виконання окремої ухвали
50.Порядок знищення речових доказів
51.Коли вважається кримінальна справа закінченою
52.Звернення до виконання судового рішення в цивільній чи адміністративній справі
53.Виписування виконавчих листів по справах та порядок їх оформлення
54.Коли цивільна та адміністративна справа підлягає здачі в архів
55. Приймання, облік і зберігання речових доказів 
56.Зберігання речові докази в цивільних чи адміністративних справах,
57. Відмітка про рух речових доказів у  справі
58. Коли суд не може приймати предмети та речі, що надійшли разом зі справою
59. Дії працівника апарату суду
60. Дії працівника апарату суду у  разі  передавання справи та речових доказів в інший суд або прокуратуру
61. Передача до архіву суду справ з речовими доказами
62. Оформлення документів
63. Порядок надсилання кореспонденції
64. Підготовка розпорядчих документів
65. Облік та зберігання печаток, штампів і бланків
66. Складання номенклатури справ суду
67. Порядок видачі для ознайомлення судових справ і копій документів
68. Особи, яким справи для ознайомлення видаються апаратом суду:
69. Який час відведено для ознайомлення зі справами особам
70. Дії працівника апарату суду при ознайомлені та ознайомлені особи з матеріалами справи
71. Порядок надіслання справ на вимогу
72. Порядок видачі копій документів, долучених до справи
73. Порядок оформлення судових рішень для видачі. Особи яким видаються копії судових рішень
74. Передача справ до архіву суду
75. Видача справ з архіву для тимчасового використання
76. Дії архіваріуса при поверненні справи до архіву
 
Перелік питань
для перевірки знань нормативно-правових актів
з урахуванням специфіки посадових обов'язків
(помічника заступника голови суду, помічника голови суду)
 
1.            Завдання і обов'язки помічника судді (помічника заступника голови суду, помічника голови суду).
2.            Закон України «Про звернення громадян» (терміни розгляду звернень, особистий прийом та розгляд скарг, заяв, пропозицій).
3.            Проведення аналітичної роботи в суді (відповідно до Методичних рекомендацій по вивченню та узагальненню судової практики, 2006 СПАПВО).
4.            Організація та проведення виробничого навчання в суді.
5.            Ведення обліково-статистичної роботи в суді, відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
6.            Правовий статус і умови діяльності помічника судді визначені Законом «Про судоустрій та статус суддів».
7.            Правовий статус і умови діяльності помічника судді визначені  Положенням про помічника судді, що затверджується Радою суддів України (застосовується з часу затвердження).
8.            Заповнення картки обліку сум шкоди, відповідно до Інструкції щодо заповнення картки обліку Сум шкоди, завданої злочином, затвердженої наказом ДСА України від 18.03.2004 р. № 21.
9.            Вимоги щодо оформлення організаційно-розпорядчої документації відповідно до Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003).
10.         Порядок надсилання рішень судом до Єдиного державного реєстру судових рішень, відповідно до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затвердженого постановою КМ України від 25.05.2006 № 740 (із змінами).
11.         Відкриття провадження у справі відповідно до ЦПК України (ст. 122).
12.         Вимоги до складання судових рішень (ухвал, постанов, рішень, вироків, судових наказів).
13.         Надіслання копії ухвали про відкриття провадження у справі, копії позовної заяви та доданих до неї документів  відповідно до ЦПК України (ст. 127).
14.         Зміст постанови про адміністративне правопорушення (ст. 283 КУпАП).
15.         Види постанов по справі про адміністративне правопорушення (ст. 284 КУпАП).
16.         Види адміністративних стягнень (ст. 24 КУпАП).
17.         Строк накладення адміністративного стягнення (ст. 38 КУпАП).
18.         Статистична картка на особу, стосовно якої судом розглянуто кримінальну справу, її структура (Розділ І-ІІ Інструкції щодо заповнення статистичної картки на особу, стосовно якої судом розглянуто кримінальну справу.
19.         Судові витрати.
 
Перелік питань для перевірки знань
нормативно-правових актів з урахуванням специфіки посадових обов'язків
(секретарів судових засідань)
 
1. Посадові обов'язки секретаря судових засідань.
2. Заповнення журналу розгляду справ та матеріалів суддею (Інструкція з діловодства в місцевому загальному суді).
3. Формування кримінальних справ відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
4. Формування цивільних справ відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
5. Формування адміністративних справ відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
6. Вимоги щодо оформлення організаційно-розпорядчої документації відповідно до Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003).
7. Протокол судового засідання (стаття 87 КПК України).
8. Порядок складання і оформлення протоколів та технічного запису (стаття 87-1 КПК України). 
9. Виготовлення протоколу судового засідання по кримінальних справах.
10. Фіксування судового процесу технічними засобами (розділ 14 Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді).
11. Судові повістки (стаття 74 ЦПК України).
12. Зміст судової повістки і оголошення про виклик у суд (стаття 75 ЦПК України).
13. Порядок вручення судових повісток (стаття 76 ЦПК України).
14. Порядок заповнення і відправлення судової повістки відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
15. Виклик учасників процесу і свідків по цивільних справах (ЦПК України).
16. Виклик учасників процесу і свідків по кримінальних справах (КПК України).
17. Виклик шляхом надсилання тексту повістки електронною поштою, факсимільним повідомленням , телефонограмою (стаття 38 КАС України). 
18. Фіксування судового засідання технічними засобами та ведення журналу судового засідання (статті 41, 42 КАС України).
19.Особи, які викликаються  в судове засідання при розгляді кримінальних справ,  злочини по яких вчинені неповнолітніми (440-443 КПК України).
20. Підготовка цивільних справ до відправлення в апеляційну інстанцію та виготовлення повідомлень.
21. Підготовка кримінальних справ до відправлення в апеляційну інстанцію та виготовлення повідомлень.
22. Підготовка адміністративних справ до відправлення в апеляційну інстанцію та виготовлення повідомлень.
23. Видача виконавчих листів на виконання по справах, по яких допущено негайне виконання.
24. Секретар судового засідання (стаття 48 ЦПК України).
25. Дії секретаря судового засідання під час розгляду справ (розділ 13 Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді).
26. Автоматизована система документообігу суду (стаття 15-1 КАС України).
 
Перелік питань для перевірки знань
нормативно-правових актів з урахуванням специфіки посадових обов'язків
(головного спеціаліста з інформаційних технологій)
 
1. Спеціалізоване програмне забезпечення діяльності судової системи.
2. Онлайн ресурси судової системи.
3. Автоматизована система документообігу загального суду (КП "ДЗС").
4. Робота із шаблонами, зв’язками та фільтрами в системі електронного документообігу загального суду (КП "ДЗС").
5. Система реплікації даних, порядок підключення реплікації до судів.
6. Система резервного копіювання.
7. Комплекс фіксації судового процесу «Оберіг», «Камертон».
8. Порядок налаштування та відправки документів у Єдиний державний реєстр судових рішень.
9. Положення про автоматизовану систему документообігу суду.
10. Адміністрування та підтримка веб – сайту суду у складі веб- порталу «Судова влада України» .
11. Фіксування судового процесу технічними засобами .
12. Технічні засоби обробки статистичних звітів суду.
13. Інформаційна система «Ліга Закон».
14. Приймання та відправлення електронної пошти.
15. Робота з персональним комп’ютером.
16. Електронний цифровий підпис.
17. Локальна комп’ютерна мережа.
18. Забезпечення введення в експлуатацію, встановлення, обслуговування комп’ютерної техніки , перефирійного обладнання та оргтехніки, що експлуатуються в суді.
19. Використання антивірусного захисту локальної комп’ютерної мережі.
 
Перелік питань для перевірки знань:
1.Положення про службу судових розпорядників та організацію її діяльності, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 14.07.2011 року №112,
2.Інструкції про порядок забезпечення старшими судовими розпорядниками та судовими розпорядниками проведення судового засідання, їх взаємодії з правоохоронними органами, затвердженої Наказом ДСА України від 18.10.2004 року №182/04
3.Правил носіння форменного одягу працівниками служби судових розпорядників та розміщення на ньому знаків розрізнення, затверджених наказом ДСА України від 01.10.2004 року №171/04
(судового розпорядника суду та старшого судового розпорядника суду)
1. Організаційне забезпечення діяльності служби судових розпорядників.
2. Основні завдання та функції підрозділів служби судових розпорядників.
3. Права та обов’язки судових розпорядників, їх підпорядкування.
4. Права та обов’язки старшого судового розпорядника.
5. Відповідальність за невиконання чи неналежне виконання посадових обов’язків.
6. З чого складається форменний одяг і знаки розрізнення працівників служби судових розпорядників, порядок його носіння.
7. Організація забезпечення проведення судового засідання.
8. Що забороняється судовому розпоряднику під час виконання посадових обов’язків.
9. Здійснення заходів щодо забезпечення проведення судового засідання та винесення судом рішення у справі. Дії судового розпорядника після закінчення судового засідання.
10. Дії судового розпорядника в надзвичайних ситуаціях.
11. Порядок взаємодії з працівниками правоохоронних органів з питань забезпечення проведення судового засідання.
12. Забезпечення доставки до місця проведення судового засідання матеріалів справи та їх збереження.
13. Склад правопорушення, передбаченого статтею 185-3 Кодексу про адміністративні правопорушення України «Прояв неповаги до суду».
14. Правила складання протоколу про вчинення правопорушення, передбаченого статтею 185-3 Кодексу про адміністративні правопорушення України «Прояв неповаги до суду».
15. Хто може бути призначений на посаду судового розпорядника та старшого судового розпорядника?
 
Перелік питань для перевірки знань
нормативно-правових актів з урахуванням специфіки посадових обов'язків
(секретаря суду та старшого секретаря суду)
 
1. Посадова інструкція старшого секретаря суду (секретаря суду).
2. Вимоги щодо оформлення організаційно-розпорядчої документації відповідно до Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003).
3. Порядок приймання судових справ та кореспонденції відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
4. Реєстрація та облік цивільних справ позовного, наказного та окремого провадження відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
5. Реєстрація та облік кримінальних справ та матеріалів відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
6. Реєстрація та облік адміністративних справ та матеріалів відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
7. Реєстрація та облік справ про адміністративні правопорушення відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
8. Формування кримінальних справ відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
9. Формування цивільних  справ відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
10. Формування адміністративних справ відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
11. Звернення до виконання судового рішення у кримінальних справах відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
12. Звернення до виконання судового рішення у цивільних справах (позовне провадження) відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
13. Звернення до виконання судового рішення у цивільних справах (окреме провадження) відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
14. Звернення до виконання судового рішення у цивільних справах (наказне провадження) відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
15. Звернення до виконання судових рішень у справах про адміністративні правопорушення відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
16. Приймання облік і зберігання речових доказів та особистих документів у судових справах відповідно до Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді.
 
 Додаток 2
до порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців у Франківському районному суді м.Львова.
 
Франківський районний суд м.Львова
ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова конкурсної комісії
_________ Прізвище, ініціали
(підпис)
"__" _____________ 20 ___ р 
 ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ N _____
для складання іспиту кандидатів на заміщення
вакантних посад державних службовців
 
1. Питання на перевірку знання Конституції України.
2. Питання на перевірку знання Закону України "Про державну службу".
3. Питання на перевірку знання Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".
4 - 5. Питання на перевірку знань з урахуванням специфіки повноважень суду та посадових обов'язків
 Додаток 3
до порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців у Франківському районному суді м.Львова.
 
Екзаменаційна відомість
проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців
конкурсною комісією Франківського районного суду м.Львова
від "___" ____________ 20__ р.,
згідно з Порядком проведення іспиту, затвердженим наказом Франківського районного суду м.Львова від __ . __.20__ року № ___.
 
N з/п
Прізвище, ім'я, по батькові кандидата
Посада, на яку претендує кандидат
Категорія посади, на яку претендує кандидат
Номер білета
Загальна сума балів
  1.  
 
 
 
 
 
  1.  
  
  
  
  
  
  1.  
  
  
  
  
  
  1.  
  
  
  
  
  
Голова комісії                                               ________________                           ______________
 (підпис)                                 (П. І. Б.)
Члени комісії                                                            ________________                           ______________
 (підпис)                                 (П. І. Б.)
                                                                       ________________                           ______________
 (підпис)                                 (П. І. Б.)
                                                                        ________________                           ______________
 (підпис)                                 (П. І. Б.)
                                                                        ________________                           ______________
 (підпис)                                 (П. І. Б.)
Секретар комісії                                            ________________                           ______________
 (підпис)                                 (П. І. Б.)