flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПЛАН заходів Франківського районного суду м. Львова, спрямованих на забезпечення виконання положень Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” на 2013 рік

10 січня 2013, 11:26
«ЗАТВЕРДЖУЮ»:
Голова Франківського
районного суду м.Львова
29.12.2012
__________ Мартьянова С.М.
 
ПЛАН
заходів Франківського районного суду м. Львова, спрямованих на забезпечення виконання положень
Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції”
на 2013 рік
 

N п/п
Найменування заходу
Строк виконання
Відповідальні виконавці
Відмітка про виконання
1.     
Проводити роботу, спрямовану на запобігання корупції шляхом планування і проведення навчання та роз'яснювальної роботи безпосередньо у структурних підрозділах апарату суду, серед державних службовців та суддів з питань дотримання вимог Законів України „ Про засади запобігання і протидії корупції”, „ Про державну службу”, Указів Президента України та інших актів антикорупційного спрямування.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду
 
2.     
Під час проведення підсумків роботи суду серед інших питань також виносити на розгляд питання про стан превентивної роботи по запобіганню корупційним діянням.
І та ІІ півріччя
Голова суду, керівник апарату суду
 
3.     
Здійснювати контроль за дотриманням державними службовцями та суддями антикорупційного законодавства, вживати передбачені Законом України „ Про засади запобігання і протидії корупції” та Методичними рекомендаціями з питань запобігання та протидії корупції, затвердженими наказом Головдержслужби 26.12.2007 N337 заходи щодо припинення такого правопорушення.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду
 
4.     
У разі виявлення корупційного правопорушення чи одержання інформації про вчинення такого правопорушення вживати заходів щодо його припинення та негайно письмово повідомляти про його вчинення спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції.
У разі виявлення фактів порушень
Голова суду, керівник апарату суду
 
5.     
Письмово, у триденний строк, повідомляти суд, який постановив обвинувальний вирок або прийняв постанову про накладення адміністративного стягнення за корупційне правопорушення, та спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань державної служби про звільнення особи з посади у зв'язку з притягненням її до відповідальності за корупційне правопорушення, пов'язане з порушенням обмежень, передбачених Законом України „ Про засади запобігання і протидії корупції”.
У встановлених випадках
Голова суду,
керівник апарату суду, консультант з кадрової роботи суду
 
6.     
З метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного правопорушення, або невиконання вимог антикорупційного законодавства за рішенням голови суду проводити службове розслідування в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
У разі виявлення фактів порушень
Голова суду, керівник апарату суду
 
7.     
Вживати заходів щодо широкого висвітлення у колективі кожного факту корупційного правопорушення і своєчасного повідомлення громадськості про застосування відповідних стягнень до правопорушників.
У разі виявлення фактів порушень
Голова суду, керівник апарату суду
 
8.     
Забезпечити своєчасне реагування відповідно до законодавства на повідомлення контролюючих органів, громадян і засобів масової інформації щодо корупційних та інших протиправних проявів з боку державних службовців та суддів Франківського районного суду м.Львова.
У разі виявлення фактів порушень
Голова суду, керівник апарату суду
 
9.     
З метою забезпечення прозорості і відкритості у роботі з кадрами здійснювати заміщення вакантних посад шляхом добору з кадрового резерву або за іншими процедурами, передбаченими законодавством. Інформацію про перелік вакантних посад в апараті суду та про результати проведення конкурсу на заміщення вакантних посад розміщувати на офіційному веб-сайті Франківського районного суду м.Львова та пресі. Забезпечити якісний добір і розстановку кадрів на засадах неупередженого конкурсного відбору, а також їх об'єктивну атестацію, періодичну ротацію.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду, консультант з кадрової роботи суду
 
10. 
Забезпечити ознайомлення осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців, із спеціальними обмеженнями, встановленим Законом України „ Про державну службу” та Закону України „ Про засади запобігання і протидії корупції”, Загальними правилами поведінки державного службовця в частині обмежень щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби. Ретельно вивчати кандидатури при доборі кадрів з метою запобігання порушення обмежень, встановлених вказаними законами.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду, консультант з кадрової роботи суду
 
11. 
Забезпечити контроль за дотриманням працівниками Франківського районного суду м.Львова Загальних правил поведінки державного службовця, затверджених наказом Головдержслужби від 04.08.2010 N214, Правил поведінки працівника суду, затверджених рішенням Ради суддів України 06.02.2009 №33, а суддями - Кодексу професійної етики судді, затвердженого на 5 з’їзді суддів України 24.10.2002.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду
 
12. 
Забезпечити проведення спеціальної перевірки відомостей за письмовою згодою особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця, у тому числі щодо відомостей, поданих особисто, відповідно до ст.11 Закону України „ Про засади запобігання і протидії корупції”.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду, консультант з кадрової роботи суду
 
13. 
3 метою запобігання протиправних дій, які відповідно до чинного законодавства вважаються корупційними, та на виконання вимог ст.12 ЗУ „Про державну службу”, ст.13 ЗУ „Про засади запобігання і протидії корупції”, ст.54 ЗУ „Про судоустрій і статус суддів”, забезпечити подання суддями та державними службовцями, відповідно декларацій про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан щодо себе і членів своєї сім'ї. Попередити держслужбовців про те, що порушення вимог декларування доходів є підставою для припинення державної служби (пункт 7 статті 30 ЗУ "Про державну службу"), а також тягне за собою адміністративну відповідальність.
У встановлені терміни, але не пізніше 1 квітня 2013 року
Голова суду, керівник апарату суду, судді, працівники апарату суду
 
14. 
Організувати проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями Франківського районного суду м.Львова покладених на них обов'язків та завдань.
січень-лютий 2013 року
Голова суду, керівник апарату суду, суддя, працівники апарату суду
 
15. 
Забезпечити інформаційне наповнення веб-сайту Франківського районного суду м.Львова достовірною та якісною інформацією передбаченою Законом України „ Про доступ до публічної інформації”, Положенням про забезпечення доступу до публічної інформації, що знаходиться володінні Франківського районного суду м.Львова, затвердженого наказом голови суду                 від 14.06.2011 №1-о
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду
 
16. 
Розмістити на веб-сайті Франківського районного суду м.Львова план заходів спрямованих на забезпечення виконання положень Закону України „ Про засади запобігання і протидії корупції”.
січень
2013 року
Голова суду, керівник апарату суду, головний спеціаліст з інформаційних технологій
 
17. 
Кожні півроку здійснювати аналіз результатів виконання Заходів, спрямованих на забезпечення виконання положень закону України „ Про засади запобігання і протидії корупції”.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду
 
18. 
Проводити аналіз виконання державними службовцями вимог антикорупційного законодавства, корупційних правопорушень та причин їх вчинення, чинників, які призводять до вчинення корупційних правопорушень або сприяють їх розповсюдженню.
Постійно, протягом року
Голова суду, керівник апарату суду