flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 березня 2019 року в Франківському районному суді м.Львова відбулася зустріч проректора Національної школи суддів України Володимира Антоновича Мазурок з кандидатами на посаду судді, що проходять стажування

28 березня 2019, 10:50

20 березня 2019 року в Франківському районному суді м.Львова відбулася зустріч проректора Національної школи суддів України Володимира Антоновича Мазурок, директора Львівського регіонального відділення Оксани Орестівни Польної з суддями-наставниками Василем Ярославовичем Кузем,  Світланою Мирославівною Мартьяновою, а також кандидатами на посаду судді, що проходять стажування та опановують практичні навички за підсумками блоку із кримінального судочинства в Франківському районному суді  м. Львова.

Голова суду  Світлана Мирославівна Мартьянова привітала учасників зустрічі, а Володимир Антонович Мазурок запропонував суддям, кандидатам на посади суддів поділитися своїми враженнями щодо організації стажування.

Кандидати на посаду судді, що проходять стажування розповіли про те, наскільки справдились їхні очікування щодо проходження стажування та підкреслили, що на початку стажування готувати проекти процесуальних документів, зокрема вироків було важко. Проте з часом, отримавши певні навички та з допомогою практичних порад досвідчених суддів-наставників, вдалося опанувати цю надзвичайно важливу частину суддівської діяльності.

Майбутні судді зазначили, що окремої уваги заслуговує праця суддів-наставників, які  дуже щиро ділилися з ними своїми професійними напрацюваннями.

Суддя-наставник Василь Ярославович Кузь зазначив, що кримінальний процес є психологічно складним, оскільки приймаючи рішення у кримінальному провадженні, суддя має розуміти свою участь у долі людини. З цих його міркувань є виправданою, зокрема спеціалізація в судах.

Проректор наголосив, що в кожній судовій справі, яка перебуває в провадженні, має бути ухвалено справедливе судове рішення, яке ґрунтується на належній оцінці доказів. Лише так можуть бути захищені законні права та інтереси особи.