flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2024, 12:53

З Днем Конституції України!

      

   Сьогодні ми відзначаємо особливий день – День Конституції України, яка ухвалена Верховною Радою України у ніч із 27 на 28 червня 1996року .

          Це державне свято унікальне, оскільки воно єдине, яке закріплене в самій Конституції, зокрема у статті 161 Основного закону зазначено: «День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України».

           Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, нову державну символіку, статус української мови як єдиної державної,  стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Міжнародне співтовариство визнало Конституцію України  однією з найдемократичніших у світі.

           Висловлюємо глибоку подяку нашим Захисникам і Захисницям – Збройним Силам України! Віримо у нашу Перемогу  та відновлення дії норм Конституції на всій території нашої держави, поважаємо і дотримуємось принципів, закріплених у нашій Конституції!

 

Слава Україні!

Героям Слава!

 

З повагою

В.о.голови Франківського районного суду м.Львова    Світлана МАРТЬЯНОВА