flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведення в приміщенні Франківського районного суду м. Львова " Тижня відкритих дверей"

21 грудня 2017, 16:24

14 грудня 2017 року в приміщенні Франківського районного суду м. Львова відбувся «Тиждень відкритих дверей», який проводився в рамках Всеукраїнського тижня права з нагоди міжнародного свята - Дня захисту прав людини, що відзначається щороку 10 грудня, знаменуючи річницю ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини в 1948 році та професійного свята - 15 грудня Дня працівника суду згідно з Указом Президента України «Про День працівників суду» від 8 грудня 2000 року № 1318/2000.

Участь у заході прийняли учні 10-го класу спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи № 66 м. Львова та студенти I-II курсів юридичного факультету Львівського торгівельно-економічного університету.

«Тиждень відкритих дверей» проводився з метою набуття учнями та студентами необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до Права.

Провели  захід керівник апарату суду Лаба С.В. та прес-секретарі суду Байко О.Я., Турчак М. І., помічник судді Попик А. Б., які розповіли  історію створення суду, його діяльність та спеціалізацію суддів, основні принципи судочинства, що спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, про структуру та організацію роботи суду. Спілкування проходило у формі діалогу – учні та студенти відповідали на запитання та самі задавали питання.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з загальної канцелярії, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій у комп'ютерній програмі.  У доступній формі було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду,  про що слід пам’ятати під час перебування в суді,  як поводити себе  під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил  поведінки у суді. Гості суду дізналися про роботу апарату суду, про посадові обов’язки працівників. Також присутнім проведено екскурсію по приміщенню суду в цілому, зокрема у цивільній, кримінальній та адміністративній канцеляріях, залах судових засідань, ознайомлено із роботою архіву. Учням та студентам була продемонстрована програма відеоконференцзв'язку проведення судових засідань та можливість ознайомлення з його роботою.

 

Наприкінці зустрічі керівник апарату суду Лаба С. В. висловив сподівання, що такі заходи за участі учнів та студентів стануть традиційними, за допомогою яких в них буде можливість отримувати багато цікавої та важливої інформації, яка стане їм у пригоді для успішного вибору життєвого шляху.