flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Впровадження можливості відправки текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень учасникам судового процесу

04 вересня 2013, 16:41

 У Франківському районному суді м.Львова, впроваджено можливість відправки текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень учасникам судового процесу.

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.
Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заяву до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заяві.
Таку заявку може бути подано учасником процесу до суду на любій стадії судового розгляду.
Після подання такої заявки в суд – судові повістки в паперовому варіанті учасникам судового процесу не надсилаються, а у випадку зміни номеру мобільного телефону учасника чи за наявності обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню ним тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику.
Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду.
Судова повістка додається до електронної обліково-статистичної картки справи як документ по справі, після чого автоматично доставляється у вигляді SMS-повідомлень на номер мобільного телефону учасникасудового процесу.
Результат доставки SMS-повідомлення на номер мобільного телефону Учасника (дата та час доставки або причина недоставки) автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу.
З метою економії державних коштів на відправку вихідної кореспонденції Франківський районний суд м.Львова просить учасників судового процесу звертатись до суду із заявками про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення.